Kdo jsme?

Jsme občané Nosislavi a snažíme se o zkvalitnění připojení k internetu a počítačové gramotnosti v našem bydlišti. Za tímto účelem vznikl v roce 2006 neziskový spolek NosiNET z.s. (dříve Občanské sdružení NosiNET).

Spolek nabízí připojení svých členů do komunitní bezdrátové sítě, která je připojená do internetu garantovanou linkou bez omezení času a přenesených dat. Členové toto připojení mezi sebou rovnoměrně sdílí.

O fungování sítě NosiNET se starají technicky zdatnější členové spolku ve svém volném čase, proto neočekávejte nepřetržitou technickou pomoc na řešení všemožných problémů a výpadků. Řešíme je ale v co možná nejkratší době. Mějte toto, prosím, na paměti a případné problémy se snažte řešit sami vlastními silami nebo za pomoci svých kamarádů, známých.

Síťové služby NosiNETu

Členové NosiNETu mají přístup ke komunitní síti, která je z 99% postavena na bezdrátové technologii Wi-Fi v pásmu 5GHz. Přijímač bezdrátového signálu může členům bezplatně zapůjčit spolek.

  • Umístění Wi-fi antén

    Antény máme umístěny na evangelickém kostele (v oblasti černých sloupků, asi 8m pod vrcholem), na ulici Komenského (č.p. 409 a 113), na komíně bývalé cihelny a na Boudkách. Jeden bod máme také na začátku Velkých Němčic směrem od Nosislavi. Jednoduše řečeno, kdo vidí ze svého domu na nějaký z těchto přístupových bodů, je pokryt signálem a může se tedy připojit (pozor na stromy a jiné překážky, přes ně signál prochází velmi obtížně - pokud vůbec!).

Komunitní síť poskytuje následující síťové služby. Jejich počet postupně rozšiřujeme podle zájmu a potřeb členů. Pokud máte o něco konkrétního zájem, neváhejte nás kontaktovat.

1. Připojení k internetu

Komunitní síť je připojena do internetu a každý člen ho může využívat bez omezení. Je realizováno garantovanou bezdrátovou linkou, jejíž parametry se mění s narůstajícím počtem členů a finančními možnostmi spolku. Aktuální rychlost připojení do internetu najdete v pravé horní části této stránky.

2. Internetová telefonie - VoIP

Vysvětlíme Vám, o co se jedná a poradíme s výběrem vhodného poskytovatele služby a vhodného zařízení. Budete moci odhlásit pevnou linku a k plnohodnotnému telefonování využívat internetové připojení. Ušetříte tak nemalou částku za telefonní poplatky.

  • máme pozitivní zkušenosti s těmito poskytovali: 802.cz a Fayn.

Upozornění: Jelikož je bezdrátová technologie z principu nespolehlivá a náchylná na drobné výpadky, je možné při telefonních hovorech občas zaznamenávat "trhání". Snažíme se to ze všech sil minimalizovat. Přesto pro domácí použití je tato služba velmi vhodná a hlavně výhodná.

3. E-mail

Nabízíme svým členům e-mailovou schránku na doméně nosinet.cz, která je provozována na platformě E-mail Profi od Seznam.cz. Po registraci získáte e-mail něco@nosinet.cz a další služby dostupné pro účty Seznam.cz.

Pokud máte o některou z těchto síťových služeb zájem, .

Informace

Konektivita: 300 Mb/s

Poslední aktualizace stránky: 5. 4. 2022

Technický problém

Kontakt v případě technických problémů:

Napište radě

Online aplikace

E-mail